Konflikt mellom den islamske republikken Iran og peshmergene fra det demokratiske partiet i iranske Kurdistan.

0
3453

senarRapporten av forfatter Sannar Araszadeh

Den islamske revolusjonsgarden skyter med store og kraftige kanonene mot både øst og sør  Kurdistans landsbyer og områder for å drepe peshmergene fra det demokratiske partiet i iranske Kurdistan «PDKI». Nesten Alle peshmergene fra partiet (PDKI) er nå utplassert i fjellene ved øst grensen i en sterk tilstand av beredskap og forsvar.  Den øst kurdiske landsbyen”Qarehsqal”   ble lagt i ruiner av iranske militære styrker og seks peshmerge fra partiet PDKI ble drept av Irans revolusjonsgarde i en grusom handling. Peshmergene kom tilbake fra sør Kurdistan til sitt opprinnelige fedreland “øst Kurdistan” for å gjennomføre politisk virksomhet. Det partiet  jobber for handler om å opplyse og snakke med folk om frihet, demokrati, likestilling, avskaffe det diktatoriske regimet og Kurdistans frigjøring. Da det islamske diktatoriske regimet oppdaget at  peshmergene fra (PDKI) var kommet tilbake til øst kurdiske landsbyer og byer, satte de i gang et  angrep på nesten alle kurdiske områder. Fleste kurdiske områder er omgitt av iranske militære styrker og kurdiske landssvikere. Umiddelbart begynte de iranske militære styrker å skyte med tunge våpen mot sivile mål og peshmergene i landsbyen Qarehseqal.

For å forsvare av seg selv ble peshmergene tvunget å stå og kjempe mot dem. Trefningen mellom dem varte over 14 timer og til slutt mistet 6 peshmergere livet sitt og flere soldater fra de militære  styrkene ble også drept i slaget den 15.06.2016.  Noen dager etter trefningen, kom igjen en gruppe av peshmergene fra (PDKI) tilbake igjen til sitt fedreland til byene «Sneh, Mariwan og Sawlawa» og til landsbyen «Nier».  Men dessverre ble peshmergene utsatt for et bakholdsangrep i nærheten av fjellet Kosalan fra det diktatoriske regimet og tre av peshmergene «kak Shoresh Menberi, Kak Shaxawan Menbari og Mam Akber Menbari» mistet livet etter en lang kamp i disse områdene.

Og andre peshmerger med sterk vilje kjemper stadig mot det diktatoriske regimet og de brøt igjennom bakholdsangrepet og rundt 70 militære styrker ble drept i kampen.  Nå har denne væpnede konflikt vart i rund 5 dager og nesten alle kurdiske byer og landsby er nå   militarisert.

 Teherans regime skyter stadig med kraftige og tunge kanoner og flybombing.  Sivile folk, hus, skog og natur blir brent nå, og 5 barn i sør Kurdistan fikk alvorlige skader av flybombingen.

Den 26.05.2016, to uskyldige kvinner i byen Bane og 2 arbeidere ble også drept i byen Sardasht av  det islamske diktatoriske regimet. Dette var en hevnaksjon av regimet for å skape frykt slik at kurdere  ikke tør å snakke om frihet. Mange sivile kurdere har blitt drevet ut av landet, noen er blitt fengslet og mange uskyldige familier har måtte forlate sine hjem på grunn av disse grusomme handlingene fra det iranske diktatoriske regimet. Den Første nyttårsdagen 2016 talte Mustafa Hijri, lederen til det demokratiske partiet i iranske Kurdistan (PDKI), sammen med peshmergene i øst fjellgrensene.

 I en riktig og klar beslutning var alle peshmergene blitt enge om at de skal sette igang en ny bevegelse for  få frihet og demokrati i Øst Kurdistan.  For å praktisere og gjennomføre budskapet til lederen Mustafa Hijris, måtte Peshmergene komme tilbake til sitt opprinnelige hjemland.

Alle kurderne ble veldig glade over dette budskapet og de følte at dette var et håp om Kurdistans  frigjøring. Fordi budskapet er kommer fra kurdernes sterke vilje og ønske om frihet fra det  diktatoriske regimet. Dette budskapet spredte seg raskt.

I Øst Kurdistans grensefjell sa sekretær Mustafa Hijri videre at han vil knytte fjelens bevegelse sammen med kurdiske byer.  Dette vil utgjøre en ny retning i den Kurdiske frihetskampen.

«min mening» Jeg siterer Jean-Paul Sartre utsagn “Mennesket er dømt til å være fritt” Videre sa han at mennesket er ikke dømt til å leve i eksil.

I den nye moderne verden vil alle ha like muligheter til å skaffe seg et godt liv slik at kurdere samme som andre nasjoner i verden skal ha et fritt liv og land. I dag har kurdere fra Øst, Nord, Vest og Sør Kurdistan kjempet mer enn 100 år og betalt en høy pris for å få frihet og demokrati i sitt eget Området.

«Peshmerge er et symbol for frihet, likestilling og demokrati, så å drepe eller såre Kurdistans symbol betyr å blåse liv i ilden».

 qere4

qere3

13453685_558866894283142_1176393015_n

qew1

1

13472203_558866910949807_1448637280_n

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.