Kampen mellom Peshmergestyrker fra partiet “PDKI” og den terrorist islamske revolusjonsgarden

0
1688

 Militærrådet fra Det demokratiske partiet i iranske Kurdistan (PDKI), har publisert en nyhet i forbindelse med kampen mellom peshmergaene fra partiet (PDKI), og det iranske diktatoriske regimet.

Søndag kveld den 18.09.2016, rundt klokken 20.00, vandret en gruppe Peshmergastyrker fra PDKI i det Øst-kurdiske området i byen “Piranshahr”, og i landsbygdene “Qabrihussein” og “Prdanan”.  Peshmergaene ville gjøre politisk arbeid, som dreide seg om Kurdistans frigjøring, folkefrihetsopplysning og demokrati.

Det har startet kamper mellom peshmergene (PDKI), og den terroristiske islamske revolusjonsgarden. Peshmergaene kjemper stadig mot terroriststyrkene i den islamske republikken Iran. Til slutt ble flere av terroriststyrkene fra Iran drept på kampstedet, og en peshmerga-soldat, “Rahim Abdullahnejad” fikk skuddsår. På grunn av det alvorlige skuddsåret, mistet”Rahim Abdullahnejad” livet etter et par dager. Liket hans ble begravet av peshmergaene i et av Øst-Kurdistans fjell, og graven ble dekket av det Kurdiske flagget.

Den Første nyttårsdagen 2016, talte Mustafa Hijri, lederen til “Det demokratiske partiet i iranske Kurdistan” (PDKI), sammen med peshmergaene i Øst-fjellgrensene. I en riktig og klar beslutning, var alle peshmergaene blitt enige om at de skulle sette i gang en ny politisk bevegelse, mot den barbariske iranske staten. Den nye politiske bevegelsen heter «Rasan.»

Vi er sikre på at Kurderne vil fortsette frihetsveien, og kampen for å oppnå frihet og et verdig liv.

av: Sannar Araszadeh

Denne rapporten ble publisert på kurdisk av linken nedenfor: http://www.kurdistanmedia.com/sorani/dreje/25650

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here