Trump anklages for å sabotere for Tillerson av egen utenriks-topp

0
663
Trump kastrerer Tillerson i offentligheten, sier republikaneren Bob Corker.

Han er leder av Senatets utenrikskomite.

I et intervju med Washington Post langer den profilerte senatoren ut mot president Donald Trump, og anklager presidenten for å sabotere for sin egen utenriksminister, Rex Tillerson.

– Du kan ikke offentlig kastrere din egen utenriksminister uten at du i realiteten gir deg selv null valgmuligheter, sier Corker.

Corker viser til Trumps håndtering av atomtruslene fra Iran og Nord-Korea, og måten han i offentligheten har kritisert Tillerson for hvordan han arbeider.

Kritiserte Tillerson på Twitter

For to uker siden uttalte Tillerson at USA er i kontakt med Nord-Korea og forsøker å finne ut om regimet er villig til å forhandle om å gi opp atomvåpenprogrammet.

– Vi spør. Vi har kommunikasjonskanaler med Pyongyang. Vi er ikke i en mørk situasjon, en blackout, vi har et par, tre kanaler til Pyongyang, sa Tillerson etter samtaler med kinesiske ledere i Beijing.

Tillersons tilnærming fikk Trump til å skrive følgende på Twitter.

– Jeg har sagt til Rex Tillerson, vår vidunderlige utenriksminister, at han kaster bort tiden med å forsøke å forhandle med den lille rakettmannen. Spar på kreftene, Rex, vi skal gjøre det som er nødvendig, skrev den amerikanske presidenten, uten gå nærmere i detalj om hva han mente.

Corker, som tidligere var en sentral støttespiller for Trump, er kritisk til twitringen fra presidenten.

– Tweetene, ja, du hever spenningen i regionen – og det er veldig uansvarlig. Men det er den første delen, kastreringen av Tillerson, jeg er mest bekymret for, sier Corker til Washington Post, og legger til:

– Når du sparker bena under din egen sjefsdiplomat, så faller alt fra hverandre.

Det har stormet rundt forholdet mellom Trump og Tillerson den siste tiden. For ti dager siden måtte Tillerson avvise påstander om at han skal ha vurdert å gå av etter at han angivelig kalte president Donald Trump «idiot».

Bitter ordkrig

Det er ikke første gang den profilerte utenrikspolitikeren Corker og Trump er i ordkrig.

For fem dager siden beskrev Corker Det hvite hus som en barnehage.

Ordkrigen begynte med en Twitter-melding der den amerikanske presidenten anklaget Corker for å være for feig til å stille til gjenvalg.

65 år gamle Corker, som har sittet ti år i Senatet, skjøt raskt tilbake på Twitter.

– Det er synd at Det hvite hus har blitt en barnehage for voksne, skrev han.

Senere fulgte Corker opp kritikken i et intervju med The New York Times , der han hevder at Trump styrer landet som et «reality show».

– Truslene hans mot andre land kan føre oss ut i tredje verdenskrig, advarer Corker, som hevder at så å si alle republikanere i Senatet deler hans egen bekymring når det gjelder Trump.

Trump påstår at det var Corker som sto bak «den forferdelige» atomavtalen med Iran, som Trump gjentatte ganger har lovet å slå en strek over.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here