Østkurdistanske arbeidere er fortsatt i streik mot det iranske regimet.

0
761

Av Sannar Araszadeh

Den islamske republikken Iran blokkerte søndag den 15.4.2018 grensene til de to øst kurdisk byene Baheh og Javanrud, og grensene er fremdeles blokkert.

Mange folk deltok i demonstrasjoner mot det Iranske regimet, og de bar plakater. På plakatene sto: Grenseåpning. Arbeid. Arbeidere er sultne. Far trenger mat.

Streiken har nå gått inn i sin 17dager i dag den 1.5.2018, men den Islamske republikken Iran har ennå ikke gitt arbeidere et svar.

Grenseblokeringen skaper økonomiske krise for det østkurdiske folk. Dette forårsaker at mange blir arbeidsløse og folk i flere byer mister rett og slett tilgangen på mat, og antallet som vil sulte vil øke enda mer. Økningen i tolltariffer og grenseblokkeringen, arbeidsledighet og fattigdom er de fire hovedårsakene til disse streikene.

Flere barn deltok også i demonstrasjoner mot det Iranske regimet, og de bar plakater. På plakatene sto: Jeg er arbeider. Arbeidere er sultne. Far trenger mat.

Ifølge den kurdisk nyhet Rojikurd sendte det iranske regimet anti-opprørsstyrker til byen Baheh den 1.5.2018 og byen er helt militarisert nå av styrkene.

Folk tror at hovedmålet til den islamske republikken Iran med å stenge grensene er å forårsake en utbredelse av fattigdom i dette området. Denne politiske handlingen, begått av det iranske regimet mot Øst-Kurdistan, er definert i sammenheng med videreføring og konsolidering av nedbrytningen og økonomisk ødeleggelse retta mot folket i Øst-Kurdistan.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here