Kommandoen til kurdiske peshmergestyrker fra PDKI partiet har gitt ut en erklæring i kampen mot Iran.

0
993

Av Sannar Araszadeh

En militær base for den Islamske republikken Iran som har drept mange Østkurdiske arbeidere, kalt «kolber», ble utsatt for angrep fra peshmegrestyrker fra PDKI partiet. Enkelt og greit så fikk de smake sin egen medisin.

Kommandoen til Kurdiske Peshmergestyrker fra det demokratiske partiet i iranske Kurdistan (PDKI) ga ut en erklæring i dag den 10.6.2018, om en væpnet konflikt mot den Islamske revolusjonsgarden. Kampen mellom den islamske revolusjonsgarden og peshmergestyrke fra det demokratiske partiet i iranske Kurdistan (PDKI) skjedde i går den 9.6.2018 i fjellet «Rash» i området rundt byen Oshnavieh.

Skuddvekslingene mellom dem varte cirka 3 timer, og peshmergestyrker fikk etter hvert kontroll over den militære basen, melder sivile i Øst-Kurdistan. Nyhetsmedier fra det Iranske regimet publiserte nyheten i går den 9.6.2018 om at syv peshmergestyrker fra PDKI partiet ble drept av styrker fra den islamske revolusjonsgarden.

Kommandoen til kurdiske peshmergestyrker fra PDKI partiet avviste nyheten fra det iranske regimet, og melder om at nyheten fra Iran ikke er troverdige og basert på usannheter. Kommandoen til kurdiske peshmergestyrker fra PDKI partiet forsikrer i sin erklæring til det Østkurdiske folket, at ingen peshmerge blir drept eller skadet. Med en sterk vilje forsetter peshmegernestyrker sin kamp mot den Islamske revolusjonsgarden, melder kommandoen fra PDKI partiet.

Kommandoen til kurdiske peshmergestyrker erklærte at ni soldater fra den islamske revolusjonsgarden er drept i kampen, og at atten ble skadd i skuddvekslingen. I følge nyhetene ble mange av de skadde fra revolusjonsgarden sendt til sykehuset i byen Oshnavieh.

Lokale nyheter fra  byen Oshnavieh melder også at ingen peshmerge er skadet eller drept, og etter kampen forlot alle peshmergestyrker kampstedet. Den militære basen blir beskyldt av sivile for at styrkene derfra har drept flere arbeidere, «Kolbere», i Øst-Kurdistan. Alle arbeiderne var uskyldige mennesker, som bare prøvde å skaffe seg mat i sin hverdag.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here