Folk i Øst-Kurdistan gikk i flere byer ut i streik mot det Iranske regimet

0
631

Av Sannar Araszadeh

Det ØstKurdiske folk har i flere byer fra 15.4.2018 protesterte mot grenseblokkering, arbeidsledighet og mangel på mat, og streiken varer ved. Folk krever at det Iranske regimet skal åpne grensene i Øst-Kurdistan, og sier at dersom Iran ikke gjør det, så vil streiken fortsettes.

Den islamske republikken Iran blokkerte søndag den 15.4.2018 grensene til de to øst kurdisk byene Baheh og Javanrud, og grensene er fremdeles blokkert.

Grenseblokeringen skaper økonomiske krise for det østkurdiske folk. Dette forårsaker at mange blir arbeidsløse og folk i flere byer mister rett og slett tilgangen på mat, og antallet som vil sulte vil øke enda mer. Økningen i tolltariffer og grenseblokkeringen, arbeidsledighet og fattigdom er de fire hovedårsakene til disse streikene.

Protestene i byer har blant annet blitt uttrykt med en tom duk uten noe mat på, først i hovedgaten og smug i byen Baneh og Javanrud, og deretter har det skjedde det samme i de andre byer.

Den 18.4.2018 gikk folk i de sju byene Mahabad, Piranshahr, Sardasht, Javanrud, Marivan, Saqqez og Baneh også ut i streik mot det Iranske regimet.

I dag den 21.4.2018 har folk i to andre byer også tilsluttet seg streiken. Alle arbeidsplasser, butikker og markeder i de byene er helt stengt nå, og ingenting kan selges eller kjøpes. Folk er hjemme, og de har holdt seg borte fra arbeidsplassene sine. I noen byer er det helt stille, og gatene er tomme for folk.

Demonstrantene roper og sier at de har behov for mat på sine tomme duker.

Minst 15 arbeidere ble tatt av det Iranske regimet og ingen informasjon er tilgjengelig om skjebnen til disse, melder Roji kurd.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here