Vi kjemper mot rasisme

0
761

Av Bård Kjetil Dahl

 

Partiet Rødt (Red Party) gjennomførte i dag en nasjonal aksjonsdag mot intoleranse og rasisme. 40 lokallag rundt omkring i hele landet hadde stand og delte ut informasjon om dette tema.

Budskapet ar som følger:

Da flyktningkrisa slo ut for fullt i 2015 reagerte folk i Norge med spontan solidaritet, ulltepper og omsorg. Den mørkeblå regjeringas svar var mistenkeliggjøring, innstramminger og stengte grenser.

Over hele den vestlige verden er rasismen på frammarsj. Donald Trump bygger murer for å stenge flyktninger ute og vil nekte muslimer innreise til USA. I mange europeiske land stormer høyreekstreme partier fram på målingene. Her hjemme marsjerer nynazister igjen i gatene. Nå er det på tide å si høylytt nei til rasisme og fremmedhat.

Norge har muligheten til å være et varmt og inkluderende samfunn. Vi har råd til å la barns beste gå foran når asylsøknadene behandles. Vi kan ta imot langt flere kvoteflyktninger, slik FN har bedt oss om. Vi kan håndheve rasismeparagrafen og slå ned på diskriminering i arbeidslivet.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here