Flere skutt i Irans nasjonalforsamling – selvmordsangrep ved Khomeinis grav

0
566

Angrepet mot nasjonalforsamlingen i Teheran er over, melder iranske medier. Minst tolv mennesker er drept, i tillegg til fire gjerningspersoner.

Irans hovedstad ble rystet av flere selvmordsangrep og skyting onsdag formiddag, først i nasjonalforsamlingen og deretter ved ayatolla Khomeinis mausoleum. IS hevder å stå bak angrepene.

I en uttalelse hevder IS å stå bak de tilsynelatende koordinerte angrepene.

«Krigere fra IS angrep Khomeini-mausoleet og parlamentsbygningen i Teheran», heter det i uttalelsen fra IS propagandabyrå Amaq.

Flere angripere skal ha stormet inn i Irans parlament, mens en kvinnelig selvmordsbomber angrep ayatolla Khomeinis grav, ifølge nyhetsbyrået AP.

Sprengte seg i lufta

En av angriperne mot parlamentet skal like etterpå ha sprengt seg i lufta i bygningens fjerde etasje, melder TV-kanalene IRIB. Angriperne var væpnet med AK-47-geværer, sier en representant i nasjonalforsamlingen, Elias Hazrati.

Totalt fire gjerningspersoner er drept etter angrepet i parlamentet, ifølge lokale medier.

Samtidig opplyser sjefen for Teherans redningstjenester at 12 mennesker er drept, mens 39 er såret.

Minst én person er også drept i det som beskrives som et selvmordsangrep ved Ruhollah Khomeinis grav, melder nyhetsbyrået ISNA, men det er uklart om vedkommende er identisk med selvmordsbomberen.

Motivet for angrepene er ukjent.

Erkefiende

Khomeini var grunnlegger av den islamske republikken og sto i spissen for revolusjonen som styrtet den amerikanskvennlige sjahen i 1979.

Sjiamuslimske Iran er involvert i krigen i Syria som støttespiller til regimet til president Bashar al-Assad. Landet anses også som erkefienden til sunnimuslimske Saudi-Arabia og flere andre Golfland.

NTB

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here