Terrortrussel av Iran mot Øst kurdisk partier

0
1069

Av: Sannar Araszadeh

Hossein Salami, nestkommanderende i den islamske revolusjonsgarden, truet med å drepe de politisk aktive kurdere ved et møte sammen med andre ledere fra sin terrorgruppen i Urmia, den 31. 10.2016

Han har sagt at jakten på politisk aktive kurdere kjenner ingen grenser uansett hvor i verden de bor. Hossein Salami har lagt vekt på at: “det er ganske lett å forfølge for å myrde dem”, og “i mange år har vi gjort dette og dette faktumet er bevist”.

videre har han sagt i sin tale at med alvorlighet vil de kjempe mot den nye politiske bevegelsen “Rasan” fra det demokratiske partiet i iranske Kurdistan (PDKI)

Den Første nyttårsdagen 2016, talte Mustafa Hijri, lederen til ”Det demokratiske partiet i iranske Kurdistan” (PDKI), sammen med peshmergaene i Øst-fjellgrensene. I en riktig og klar beslutning, var alle peshmergaene blitt enige om at de skulle sette i gang en ny politisk bevegelse, mot den barbariske iranske staten. Den nye politiske bevegelsen heter «Rasan.»

Dette er det andre gang at Hossein Salami advarer sterkt mot PDKI partiet. Han sier at “Rasan” er avhengig av landene i regionen og Europa, og han mener at det er de landa som stimulerer “Rasan” til kampen mot Iran.

Dr. Abdul Rahman Ghassemlou, den Kurdiske karismatiske lederen til (PDKI) partiet, ble drept av en Iransk diplomat da han satt ved forhandlingsbordet i Wien 13 juli 1989.

Dr. Sadegh Sharafkandi, leder av PDKI partiet, holdt et møte med opposisjonen i den islamske republikken Iran på restaurant Mykonos i Berlin, da også han ble drept av iranske terrorister. Dette skjedde 17. september 1992.

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here