UDI har avslått Asylsøknaden til en kurdisk politisk aktivist.

0
1208
skrevet av Sannar Araszadeh

ROJI KURD:  følge en rapport som er gitt den kurdiske menneskerettighetsorganisasjonen, har Norge  nektet å innvilge beskyttelse til en kurdisk journalist og politisk aktivist, og vil returnere vedkommende tilbake til Iran.

Nasim Alimoradi er en kurdisk politisk aktivist, og i henhold til hans evne som en TV-kameramann og fotograf.  I året 2007 jobbet han for Tishk TV. Etter at han ble forfulgt av den Islamske republikken Iran, ble han tvunget til å forlate hjemlandet sitt, og søkte asyl i Norge.

I samsvar med bakgrunnen og kunnskapen som Nasim hadde fra det demokratiske partiet i Iranske Kurdistan (PDKI), ble han medlem til PDKI partiet. Nasim Alimoradi har kallenavnet “Naser  Javanmiri”, og har jobbet i Norge for tishk TV. Han har lagt flere videoklipp, og skrevet noen artikler om menneskenes vanskelighet liv i Kurdistan. Samtidig har han deltatt på flere partiprogrammer fra “PDKI” mot den islamske republikken Iran.

Han kjemper for frihet og demokrati, og retten til alle mennesker og hans innsats er for å oppnå menneskerettigheter.

I 2008, det norske Utlendingsdirektoratet avslo hans søknad om asyl.  Fra 2008 til nå har Nasim Alimoradi protestert flere ganger mot dette avslaget. vi at de som er medlem i kurdiske politiske partier får en stor straff av Iran, dersom de skal bli sendt tilbake til Iran.  Men det siste svaret som han har fått fra UDI om at han måtte forlate Norge straks.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here