Iran forhindret å sende den kurdisk politisk fengslingen til sykehus.

0
602

Skrevet av Sannar Araszadeh

Den 43 år gamle legen Hasan Daneshmand fra byen Baneh, og den 41 år gamle broren hans, Hussein Daneshmand, ble arrestert den 17. mars 2016. Disse to brødrene var på ferie på besøk hos foreldrene sine, ved Newroz-tida i byen Baneh, da det plutselig kom politi fra den Iranske etterretningstjenesten til hjemmet deres, og umiddelbart pågrep dem.

Etter flere uker under avhør ble disse brødrene løslatt, men i en kort periode ble de igjen tatt av det iranske politiet, ifølge http://www.rojikurd.net/mirovayeti/

Hussein Daneshmand fikk blødninger fra nyra under avhør og tortur. Den fysiske tilstanden hans er mye verre i disse dagene, og blod blir rent fra nyren, men fengselsbetjentene nekter å sende ham til sykehuset for å få behandling.

Begge brødrene er gift, og hver av dem har to jenter.

Den Iranske etterretningstjenesten mener at de hadde kontakt med kurdiske politiske partier, men brødrene avviser denne anklagen.  Saken til de to brødrene er åpen i Sanandaj revolusjonære domstolen, men saken har ikke blitt behandlet ennå i tingeretten. De har ikke fått rett til å ha advokater og juridiske tjenester, og bare en gang fikk de møte sine familier mens politiet var på møteplass.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here