Politiske partier i Østkurdistan tok et møte mot den pågående konspirasjonen fra det irakiske parlamentet.

0
1046

Av Sannar Araszadeh

Onsdag den 1.mars 2017 avholdte seks politiske partier i Østkurdistan (Rojhelat) et møte i hovedkvarteret til partiet Komala i iranske Kurdistan.

I dette møtet avholdte de Kurdiske iranske politisk partiene samtaler om det konspiratoriske prosjektet til det Irakske parlamentet som de vil gjennomføre mot de Østkurdistanske partiene.

Det Irakske parlamentet under ledelse av den tidligere statsministeren Nouri al-Maliki forsøker å stemme for å kaste ut de Østkurdistanske partiene fra Sørkurdistan. De vil også angripe hovedkvarterene og leirer der de kurdiske partiene holder til.

Det Irakske parlamentet vil også avvæpne alle de Østkurdisk politiske partier.

På det møtet deltok seks Østkurdisk politiske partier, og de har lagt vekt på at dette prosjektet ble startet av den islamske republikken Iran.

For 21 år siden ble alle Østkurdistanske partier tvunget av Iran til å flyte seg fra Østkurdistans fjellgrense til Sørkurdistanske byer.

Men i 2016 sendte partiet PDKI igjen alle peshmergene sine til Østkurdistans fjellgrense og de har startet en ny politisk bevegelse mot Iran under «Rasan» navn.

Følgende partier deltok i fellesskap på møte:

  1. Partiet Komala i iranske Kurdistan
  2. Partiet Komala i Kurdistan
  3. Det kommunistiske partiet i iranske Kurdistan
  4. Det demokratiske partiet i iranske Kurdistan(PDKI)
  5. Den iranske og kurdiske kampens organisasjon
  6. Kurdistan demokrati parti

På det møtet har alle seks partiene blitt enige om å samarbeide hardt sammen mot det Irakske og Iranske prosjektet, og de dannet også en felles kommisjon for å hindre konspirasjonen.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here