Vinterkulden kan kreve liv

0
665

skrevet av: Amnesty

Roji kurd: Flere tusen mennesker er strandet på de greske øyene. Kulden bidrar nå til at vanskelige forhold blir enda verre. Barn, kvinner og menn risikerer å fryse i hjel. Mange sover i snødekte telt, og blir nærmest holdt som gisler av europeiske ledere som svikter i sin håndtering av flyktningkrisen.

Avtalen mellom EU og Tyrkia trådte i kraft i mars 2016. Siden da har europeiske ledere latt Hellas stå alene med ansvaret for mennesker på flukt. Disse menneskene har kommet til Europa med et håp om å få beskyttelse her.

Hellas ber innstendig om hjelp mens resten av Europa står på sidelinjen og ser på at den humanitære katastrofen utfolder seg.

Amnesty krever at asylsøkerne blir overført til fastlandet og at de raskt blir flyttet til andre land i Europa for å få søknaden sin vurdert. Vi kan ikke la mennesker fryse ihjel.

Vi må handle nå!

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here