En peshmerge fra PDKI partiet mistet livet sitt i kampen mot IS i byen Mosul

0
1189

Av: Sannar Araszadeh

Rasoul Mohammadzadeh, Peshmerge fra det demokratiske partiet i Iranske Kurdistan (PDKI), mistet livet sitt i forbindelse med kampen mot IS, Ifølge PDKIs millitærråd og den kurdiske sentrale nyhetsbyrå (kurdistanmedia).

Ved starten av Peshmergenes operasjons frigjøring mot den IS-kontrollerte byen Mosul, sendte partiet PDKI en av sine spesielle peshmerge grupper, for å nøytralisere miner i områdene, og rydde minefelt.  Denne handlingen av PDKI er med hensikt å støtte de Sør-kurdiske peshmergestyrkene og andre menneskeliv.  I løpet av de dagene ryddet peshmergene et enormt område for miner.

I denne operasjonen på onsdag, 26.10.2016, mistet han dessverre livet av en mineeksplosjon. Han har vært medlem i flere år, og har ansvaret for skole og utdannings-Kommisjonen ved partiet PDKI. I tillegg, en av brødrene til Rasul, ble også drept av det Iranske fascistiske regimet. han var også peshmerge i partiet PDKI .

Rasoul Mohammadzadeh ble født i 1977, i landsbyen “Seyfava”, i byen Saqqez.  I året 2000 ble han Peshmerge for det demokratiske partiet i Iranske Kurdistan (PDKI). I 2010 fikk Rasoul major graden og en periode ble han valgt som rådgiver til sentralkomiteen PDKI partiet.

Rasoul Mohammadzadeh hadde sterk tro på ambisjonene for kurdisk frihet, demokrati og partiet PDKI.  i løpet av sitt arbeid har han alltid levd opp til sine prinsipper og partiets disiplin, med plettfri personlighet, mye omsorg, ærverdighet, og tillit til folket.

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here