۱۳۰ فعال سیاسی و اجتماعی در ایران خواستار رسیدگی به مطالبات زندانیان اعتصابی‌ رجایی‌شهر شدند

0
906

مروفایتی: 130 تن از فعالین سیاسی و اجتماعی با توجه به اعتصاب طولانی مدت زندانیان سیاسی و عقیدتی زندان رجایی شهر خواستار «رسیدگی به مطالبات» آنها شدند.

 در این نامه سرگشاده تاکید شده که وضعیت زندانیان سیاسی رجائی شهر نگرانی جدی فعالین حقوق بشر، نیروهای آزادیخواه کشور و مجامع بین المللی را موجب شده است. امضا کنندگان این نامه با اشاره به اینکه «جان و سلامتی این زندانیان دارای بالاترین ارزش» است تاکید کرده‌اند که خواهان رسیدگی به مطالبات زندانیان سیاسی هستیم. مسئولیت جان و سلامتی اعتصاب کنندگان غذا با جمهوری اسلامی است.

نویسندگان این نامه که روز چهارشنبه ۱۵ شهریور منتشر شده، تاکید کردند که «مسئولیت جان و سلامتی» این زندانیان «با جمهوری اسلامی است» و این حکومت «با پرکردن زندان ها از فرهیختگان جامعه و آزار و اذیت آن ها نمی تواند صدای اعتراض نسبت به استبداد حاکم را خاموش سازد».

این فعالان سیاسی با اشاره به «حال وخیم و بسیار نگران کننده» این زندانیان به دلیل اعتصاب غذا، خبر دادند که قوه قضائیه «به خواست زندانیان سیاسی پاسخ منفی داده و نسبت به وخامت وضعیت زندانیان اعتصابی بی‌تفاوتی نشان می دهد».

متن کامل این نامه به شرح زیر است:

چند هفته است که بیش از ۵۰ تن از زندانیان سیاسی رجائی شهر کرج، پس از تفتیش توام با ضرب و شتم و بدون اجازه برداشتن وسایل شخصی از جمله داروها و نیز تلویزیون ها و یخچال های خریداری شده توسط خود زندانیان، به بند امنیتی و تازه منتقل شده اند. این بند مجهز به تعداد زیادی دوربین مداربسته و دستگاه های نظارتی و دارای حفاظ هائی است که آن را از باقی قسمت های زندان جدا می کند. در این بند که حتی سرویس های بهداشتی مجهز به دوربین های مدار بسته است، محرومیت های کم سابقه ای به زندانیان تحمیل شده است. گفته می شود حدود ۴۰ دوربین مدار بسته و احتمالا تعداد زیادی دستگاه های شنود و ارسال پارازیت، حریم خصوصی زندانیان را مورد تجاوز قرارداده است. مهم تر از همه این که نصب ورقه های فلزی مشبک در داخل و خارج پنجره های اتاق ها، جریان گردش هوا را شدیدا دچار اختلال کرده است. به خصوص این که سالن مزبور هیچ گونه دستگاه تهویه ندارد. در بند جدید زندانیان سیاسی از دسترسی به لوازم بهداشتی، لباس مناسب، مراقبت های مناسب پزشکی و ….. محروم شده اند. نتیجه این سیاست های سخت گیرانه اینک در چهره علیرضا رجائی قابل مشاهده است.
تعدادی از زندانیان سیاسی در اعتراض به این انتقال و وضعیت بند جدید، دست به اعتصاب غذا زده اند. از اعتصاب غذای آن ها حدود یک ماه می گذرد. خبرها حاکی از آن است که حال آنها وخیم و بسیار نگران کننده است. در بین اعتصاب کنندگان محمدنظری و رضا شهابی علاوه بر اعتراض به وضعیت بند جدید، خواهان رسیدگی به وضعیت حقوقی پرونده خود نیز هستند. قوه قضائیه به خواست زندانیان سیاسی پاسخ منفی داده و نسبت به وخامت وضعیت زندانیان اعتصابی بی تفاوتی نشان می دهد. پیگیری خانواده های زندانیان نیز راه به جایی نبرده است.

وضعیت زندانیان سیاسی رجائی شهر نگرانی جدی فعالین حقوق بشر، نیروهای آزادیخواه کشور و مجامع بین المللی را موجب شده است. اسما جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، نسبت به وضعیت زندانیان سیاسی رجائی شهر اعتراض کرده و گفته است: “من عمیقا از گزارش های مربوط به وخیم تر شدن شرایط پزشکی زندانیانی که در اعتصاب غذا به سر می برند نگرانم، همینطور در مورد شکنجه و بدرفتاری که پس از انتقال آنان به بند جدید کماکان ادامه دارد.”

ما امضاکنندگان این اعلامیه نگرانی خود را نسبت به وضعیت سلامتی زندانیان سیاسی که در اعتصاب غذا به سر می برند، اعلام می کنیم و خواهان پایان دادن به اقدامات غیرقانونی مسئولان امنیتی و قوه قضائی هستیم. جان و سلامتی این زندانیان برای ما بالاترین ارزش را دارد. زندانیان سیاسی به نقض حقوق انسانی خود و رفتارهای فراقانونی ارگان های امنیتی و قوه قضائیه و تحمیل شرایط کم سابقه امنیتی معترض هستند. ما خواهان رسیدگی به مطالبات زندانیان سیاسی هستیم. مسئولیت جان و سلامتی اعتصاب کنندگان غذا با جمهوری اسلامی است. جمهوری اسلامی با پرکردن زندان ها از فرهیختگان جامعه و آزار و اذیت آن ها نمی تواند صدای اعتراض نسبت به استبداد حاکم را خاموش سازد. زندان جای فرهیختگان جامعه نیست. زندانیان سیاسی باید آزاد گردند.