بنا به گفته مواجب بگیران حکومت، تلاش برای آزادی صیادان گرفتار در چنگال پلیس سومالی باجدیت ادامه دارد

0
890

هدایت الله میرمرادزهی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیش از 20 روز قبل یک فروند لنج کنارکی در حین صیادی در آبهای فراساحلی مورد اصابت گلوله گارد ساحلی کشور سومالی قرار گرفت و ناخدای این لنج کشته و 17 ملوان آن به اسارت گرفته شدند.

هدایت الله میرمرادزهی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیش از 20 روز قبل یک فروند لنج کنارکی در حین صیادی در آبهای فراساحلی مورد اصابت گلوله گارد ساحلی کشور سومالی قرار گرفت و ناخدای این لنج کشته و 17 ملوان آن به اسارت گرفته شدند.

وی تاکید کرد: کشور سومالی باید پاسخگوی اقدام غیر قانونی خود در دستگیری ملوانان کنارکی در حین صیادی در آبهای فراساحلی باشد زیرا صیادان ایرانی در عرصه بین المللی و در غرب اقیانوس هند سالهاست که یکی از بهره برداران مهم در بین 32 کشور عضو IOTC (کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند) هستند.

وی افزود: با توجه به هماهنگی های صورت گرفته پیکر «حیدر رحمتی» ناخدای ایرانی روز گذشته وارد کشور و پس از انجام کارهای قانونی در بندر کنارک تشییع و خاکسپاری شد.

وی ادامه داد: تلاش جدی برای آزادی و احقاق حق این ملوانان از طریق نمایندگی وزارت امورخارجه در بندر چابهار ادامه دارد و کشور سومالی باید پاسخگو باشد که بر اساس چه قانون و ضوابطی افرادی که در دریا و آبهای آزاد در حال صید بودند را مورد اصابت گلوله قرار داده است.

معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان چند روز پیش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: دستگیری ملوانان کنارکی توسط کشور سومالی در آب های فرا ساحلی غیر قانونی است و این واقعه از طریق وزارت امور خارجه در حال پیگیری است.

علی اصغر میرشکاری اظهار داشت: در تاریخ پنجم مهر ماه یک فروند لنج کلاس صیادی با 18 سرنشین از اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان در بندر کنارک واقع در جنوب این استان مجوز صید برای آبهای آزاد دریافت کرد.

به گزارش ایرنا صیادان ایرانی در عرصه بین المللی و در غرب اقیانوس هند سالهاست که یکی از بهره برداران مهم در بین 32 کشور عضو IOTC (کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند) هستند.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان افزود: این لنج با دریافت مجوز عازم منطقه صید در آبهای آزاد شد که 9 روز بعد /14 مهر/ در حال فعالیت صیادی در آب های مشترک فراساحلی در فاصله هزار و 200 مایلی از ساحل ایران توسط نیروهای گارد ساحل کشور سومالی مورد اصابت گلوله قرار گرفت.

وی ادامه داد: متاسفانه براثر این تیراندازی ناخدای لنج کشته و یک نفر از ملوانان زخمی شد که گارد ساحلی سومالی وی را به همراه 16 سرنشین دیگر دستگیر کرد.

معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس بررسی های انجام شده اقدام کشور سومالی غیر قانونی، خارج از عرف و قاعده بین المللی و خارج از حوزه وظایف اش بوده زیرا این لنج در منطقه فرا ساحلی صید در حال فعالیت صیادی بوده که از لحاظ حقوقی قابل پیگیری است.

وی اظهار داشت: با وجودی که این اتفاق در آب های آزاد در منطقه صید فرا ساحلی رخ داده اما این ملوانان شهروندان سیستان و بلوچستان هستند و ما با جدیت از آنان دفاع می کنیم و این موضوع به وزارت امور خارجه نیز منعکس شده است.

به گزارش ایرنا بندر کنارک در 640 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان و در سواحل دریای مکران و همسایگی شهرستان چابهار و استان هرمزگان واقع شده است.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here