انتقادها از طرح موضوع تقسیم استان سیستان و بلوچستان

0
1256

امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه های نماز جمعه این شهر از طرح یکی از نمایندگان مجلس برای تقسیم استان سیستان و بلوچستان انتقاد کردند.

به گزارش بلوچی به نقل از سنی آنلاین، مولانا عبدالحمید با اشاره به سوال یکی از نمایندگان مجلس از وزیر کشور درباره تقسیم استان سیستان و بلوچستان گفتند: مدتی قبل یکی از نمایندگان محترم استان در مجلس از وزیر کشور درباره تقسیم استان سوال کرد. استدلال این نماینده مجلس آن بود که عامل توسعه نیافتگی و عدم پیشرفت استان پهناوری و وسعت آن است و در صورت تقسیم سیستان و بلوچستان به دو یا سه استان اعتبارات بیشتری به آن اختصاص خواهد یافت. ایشان معتقد هستند که فقر، بدبختی و مشکلات در این استان فراوان است که البته در این مورد حق با این نماینده محترم است اما استدلال ایشان برای تقسیم استان درست نیست.

امام جمعه اهل سنت زاهدان افزودند: این نماینده محترم معلول را بدرستی تشخیص داده اند اما در تشخیص علت یا اشتباه کرده و یا بر آن سرپوش گذاشته اند.

مولانا عبدالحمید بیان داشتند: علت اصلی مشکلات و فقر و بدبختی استان به تبعیض و نابرابری باز می گردد. اگر استان به ۱۰ استان تقسیم شود اما تبعیض و نابرابری رفع نشود و همه مذاهب و اقوام با هم برابر نباشند باز هم فقر و بدبختی وجود خواهد داشت. زمانی که تبعیض وجود داشته باشد فقر مادی، فرهنگی وبیسوادی و پسرفت و… نیز وجود خواهد داشت.

ایشان ادامه دادند: مشکلات زمانی قابل حل خواهند بود که مسایل بصورت درست و کارشناسی شده آسیب شناسی و علت مشکلات بررسی شده و برای برطرف کردن علت ها چاره اندیشی شود. اما برخورد کردن با معلول و سرپوش گذاشتن بر روی علتها چاره کار نیست و موجب پیشرفت و ترقی نخواهد شد.

مدیر حوزه علمیه دارالعلوم زاهدان گفتند: اجرای عدالت و توجه یکسان به همه اقوام و مذاهب موجب ترقی و پیشرفت و بالندگی جامعه می شود.
پیشوای مذهبی اهل سنت کشور با برشمردن پتانسیلها و استعدادهای فراوان استان سیستان و بلوچستان گفتند: ما بیش از هزار کیلومتر مرز خاکی و بیش از ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی داریم و استان ما سرشار از معادن و امکانات و مزیتهای فراوان برای تجارت و دامپروری و کشاورزی به ویژه با توجه به محصولات خاص استان مانند موز، انبه، خرما و… است و در صورت سیاستگذاری و برنامه ریزی درست و رفع تبعیض این استان می تواند در مسیر پیشرفت قرار گرفته و نه تنها مردم استان بلکه مردم کشور از آن بهره مند می شوند.

مولانا عبدالحمید گفتند: سیستان و بلوچستان دروازه بزرگ اقتصاد کشور در شرق و جنوب شرق کشور است و می تواند حتی در تقویت اقتصاد کشور نیز نقش داشته باشد.

ایشان افزودند: کسانی که اهل دغدغه و دلسوز استان هستند باید بدور از هرگونه تعصب دردها و مشکلات را شناسایی کنند و نباید نگاه قومی و مذهبی داشته باشند. دین اسلام میان همه ما مشترک است و این دین است که برای مسایل زندگی برنامه ارائه کرده است اما مذاهب دارای اختلافات فقهی و گرایشات مختلف هستند و نباید مذهب را در اداره امور دخالت داد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفتند: دلسوزان واقعی جامعه نگاه مذهبی و ناسیونالیستی قومی ندارند و نمی گویند که همه امور باید در دست یک قوم و مذهب باشد.

مولانا عبدالحمید گفتند: پیشرفت و توسعه استان در گرو تقسیم استان نیست و مردم استان نسبت به موضوع تقسیم استان دغدغه دارند و احساس ناراحتی می کنند. مردم می گویند طراحان تقسیم استان بدنبال اهداف خاص و منافع خود هستند.

ایشان افزودند: تقسیم استان به نفع مردم استان نیست. آنچه به نفع نظام و مردم استان سیستان و بلوچستان است وحدت و اخوت است و اینکه همه در ادارات و دانشگاهها در کنار یکدیگر قرار بگیرند و تبعیضی وجود نداشته باشد.

رئیس شورای سیاستگذاری مدارس علوم دینی سیستان و بلوچستان گفتند: موضوع اقوام و مذاهب در سالهای اخیر مورد توجه همه کاندیداهای ریاست جمهوری و همه جریانات سیاسی قرار گرفته است و آقای دکتر روحانی نیز در هر دو دوره انتخابات بیشتر و پررنگ تر این موضوع را مطرح کرده اند اما اقوام و مذاهب همچنان دغدغه دارند که با وجود قدمهای ناکافی که برداشته شده است اما مشکلات آنان حل نشده است.
مولانا عبدالحمید گفتند: مردم ایران هر روز دعا می کنند که تبعیض از کشور و از پیشانی سرزمین ما پاک شود. تبعیض با فرهنگ و تمدن ایرانی سازگاری ندارد. اسلام و ملتهای متمدن نیز تبعیض را نمی پذیرند و در جمهوری اسلامی نیز که بنای آن بر جمهوریت و اسلامیت است نباید تبعیض وجود داشته باشد.

امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه از دولت روحانی خواستند تا برای رفع تبعیض در کشور تلاش کند و افزودند: سرزمین ایران متعلق به همه ایرانیان است و حتی آنانی که مسلمان نیستند مانند یهودیان، مسیحیان، زرتشتیان، دینداران و حتی بی دینان ایرانی هستند و نباید از حقوق خود محروم شوند و مورد تبعیض قرار بگیرند.
پیشوای مذهبی اهل سنت کشور اظهار داشتند: عدالت باید برای همه ایرانیان بصورت یکسان اجرا شود و از شایستگان همه ادیان و مذاهب در اداره امور استفاده شود. جای حیرت است که می بینیم میان اقوام و مذاهب و ادیانی که در کنار هم زندگی می کنند تبعیض وجود دارد.
ایشان افزودند: پس از فرمانی که رهبر معظم انقلاب صادر کردند تکلیف مسئولان سنگین تر شد و بر آنان واجب گردید که به همه اقوام نگاه یکسانی داشته باشند. وقتی انتظار داریم که همه ایرانیان از امنیت و وحدت و مرزهای کشور پاسداری کنند باید میان آنان عدالت برقرار باشد. تعصبات بیجای قومی و مذهبی مانع پیشرفت و ترقی جامعه است.

همچنین امام جمعه پشامگ سرباز از طرح توسعه سواحل مکران بدون در نظر گرفتن مردم بومی و سرازیر کردن جمعیت میلیونی جدید به این منطقه انتقاد کرد.

مولوی فضل الرحمن کوهی امام جمعه پشامگ سرباز در خطبه های نماز جمعه امروز (۵ آبان) گفت: “با زبان ساده بیان میکنم که همه متوجه منظورم باشند و بیان این مسایل را وظیفه خودم میدانم. همه ما “توسعه” میخواهیم اما خطراتی که در این طرح هست حتی اگر قصد دولتمردان خیر باشد، باید بیان شوند”

وی افزود: دولت قصد دارد طرح توسعه ساحل مکران را از جاسک تا راسک در آینده اجرا کند. اما این موضوع با توجه به وجود تبعیضها ایجاد نگرانی کرده است.

مولوی کوهی ادامه داد: از طرفی می بینیم که دستگاه آب شیرین کن در چابهار دارند اما مردم بخاطر نداشتن آب شرب تشنه اند و سد زیردان پر از آب است اما مردم دشتیاری برای رفع تشنگی از آب “هوتک” به همراه سگ و گربه آب میخورند، چطور همچنین چیزی ممکن است؟

رئیس مدرسه انوار الایمان افزود: روزی یکی از اعضای شورای شهری را دیدم که در مورد طرح توسعه سواحل مکران تملق گونه حرفهای زیادی بیان میکرد قصد داشتم جوابش را بدهم که اجازه سخن در آن مجلس نیافتم، همینجا بیان میکنم که آن نماینده مردم، عضو شورا و دهیاری که بخاطر موقعیت خود با حق مردم معامله و بازی کند بدبخت است.

این روحانی بلوچ تصریح کرد: قرار است که دو میلیون و نیم جمعیت جدید از برادران اهل تشیع به سواحل مکران بیارند در حالی که الان جمعیت سواحل از یک میلیون کمتر است، با این کار حق ما (بومیان) ضایع می شود.
چرا ما از امکاناتی که قرار است آورده شود استفاده نکنیم؟

وی ادامه داد: این دریا و منطقه آزاد متعلق به بلوچهاست و دستور خداوند است که “امانت را به اهلش بسپارید” پس ما باید در توسعه آن مشارکت داشته باشیم. اگر تبعیض در بلوچستان حاکم نمی بود ما امروز گلایه نمی کردیم. شما ما را سهیم کنید ما هم گلایه ای نداریم اما ما می بینیم که حتی در قانون نوشته شده که سنی نمیتواند رئیس جمهور شود. و حتی استانداری را از بین ما انتخاب نمی کنید، وقتی شما قانونا این حقوق را ازما میگیرید چطور می خواهید دو میلیون و نیم جمعیت بیاورید و بیشتر از این نیز حق مردم را بگیرید؟

امام جمعه پشامگ در ادامه با اشاره به نامه علی خامنه ای به مولانا عبدالحمید افزود: “در نامه رهبر به مولانا عبدالحمید آمده است که هیچ تبعیضی نباید در حق اهلسنت روا داشته شود، لذا این رفع تبعیض باید اجرا شود.”

مولوی کوهی اظهار داشت: این گفته های بنده حرف مردم است که از این موضوع ابراز نگرانی کرده اند لذا بنده از نمایندگان مجلس استدعا دارم که حتما به توسعه ای که سهمی به مردم بومی نرسد اعتراض کنند و حتی از آن جلوگیری کنند.

وی همچنین گفت: شاید کسی از من خورده بگیرد که شما چه کاره هستید این حرفها را بیان میکنید، من هم به آنها میگویم: درست است که من کاره ای نیستم اما من یکی از صدها فرزند غیور بلوچستانم و حق ماست این موارد را بیان کنیم.

لازم به ذکر است که اخیرا طرحی موسوم به “طرح توسعه سواحل مکران” از سوی مقامات دولتی و نظامیان ارتش بیان شده است که هدفش را توسعه سواحل به همراه آمایش جمعیت بیان کرده اند.
طبق گفته اکبر ترکان رئیس مناطق آزاد کشور، در اجرای این طرح دو میلیون و نیم جمعیت جدید به سواحل مکران تزریق می شود که در ادامه این موضوع حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش از اسکان ۲۰ هزار نفر از نظامیان ارتش به همراه خانواده هایشان در سواحل مکران خبر داد.

جمعیت افزایی به سواحل مکران باعث ایجاد نگرانیهای زیادی در بین مردم بلوچ شده است که هم اکنون اکثریت جمعیت آن علیرغم طرح هایی چون منطقه آزاد چابهار و … در حاشیه نشینی و زیر خط فقر زندگی میکنند.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here