Boris Johnson anklages for klønete uttalelse som kan doble straffen for britisk-iransk kvinne

0
695
Britain's Foreign Secretary, Boris Johnson, arrives to speak at the Chatham House London Conference at an hotel in London, Monday Oct. 23, 2017. Johnson is urging North Korea to “change course” and engage in diplomacy to resolve the crisis over its nuclear ambitions. But he says U.S. President Donald Trump is right to keep the option of military action open. (Yui Mok/PA via AP)
Utenriksminister Boris Johnson får skarp kritikk for en uttalelse som kan føre til at en fengslet britisk-iransk kvinne får forlenget fengselsstraff.

Den britiske regjeringen opplyste tirsdag at Johnson kommer til å ringe til den iranske utenriksministeren for å unngå misforståelser, melder BBC.

Beskjeden fra regjeringen kommer etter at kvinnens britiske ektemann, Richard Ratcliffe, har bedt Johnson trekke tilbake uttalelsen om at kona hans var i Iran for å undervise journalister.

Nazanin Zaghari-Ratcliffe, som har arbeidet for Thomson Reuters Foundation og BBC, ble pågrepet i Iran i 2016 og ble deretter dømt til fem års fengsel for propaganda mot regimet. Selv har hun fastholdt at hun kun var i Iran for at hennes lille datter skulle møte sine iranske besteforeldre.

Men Johnsons kommentar, som kom som en bisetning i det som ellers var en kritikk av fengslingen, går på tvers av hva Zaghari-Ratcliffe og familien hennes har forklart.

– Hun underviste etter hva jeg har forstått bare folk i journalistikk, sa Johnson under et møte i Parlamentets utenrikskomité i forrige uke.

Fire dager senere ble Zaghari-Ratcliffe innkalt til et nytt rettsmøte der Johnsons kommentar ble referert til som nye bevis.

Iransk rettsvesen åpnet i utgangspunktet for at hun kunne bli løslatt allerede 23. november, men nå risikerer hun i stedet en ny rettssak og en dobbelt så streng dom, ifølge ektemannen.

– Uforsiktig snakk har en pris, og det har vært en masse uforsiktig snakk, sier han.

(©NTB)

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here