Nord-Koreas melding til Trump: – Slutt å dagdrømme

0
821
Det nord-koreanske regimet er ikke interessert i samtaler med USA.

Nord-Korea og handel vil prege dagsorden når president Donald Trump skal besøke fem asiatiske land de neste to ukene.

Men Nord-Korea er ikke interessert i å starte atomforhandlinger med USA.

– De (USA) bør stoppe med å dagdrømme om å forhandle om atomnedrustning med oss, skriver det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Nyhetsbyrået mener det er en absurd tanke at landet vil bukke under for sanksjoner og gi fra seg atomvåpnene.

– Vårt atom-sverd vil bli skarpere hvis ikke den fiendtlige politikken mot Nord-Korea blir stoppet en gang for alle, skriver de.

Atomvåpen og ballistiske raketter

Det siste året har det vært ordkrig mellom Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

I ordkrigen har Trump blant annet fyrt av utsagn som at Jong-un er en «liten rakettmann» ute på et selvmordsoppdrag. Nord-Korea på sin side har svart med å kalle Trump mentalt forstyrret.

Trussel fra Nord-Koreas atomvåpen og ballistiske raketter vil bli et sentralt tema på Trumps møter med lederne for Japan, Sør-Korea, Kina, Vietnam og Filippinene.

I forkant av reisen uttalte USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver H.R. McMaster at Nord-Korea kan bli oppført på listen over land USA mener finansierer terror. Nord-Korea vil i så fall havne i selskap med Iran, Sudan og Syria.

McMaster opplyste at en oppføring av Nord-Korea på terrorlisten er under vurdering, og at det amerikanske utenriksdepartementet skal avgjøre saken i løpet av måneden.

– Forbereder atomkrig

Bare dager før Trumps reise simulerte to amerikanske bombefly bakkeangrep under en øvelse i Sør-Korea. Nordkoreanske statlige medier var raskt ute med å fordømme øvelsen, og beskyldte USA for å forberede atomkrig og øve på et overraskelsesangrep.

Nord-Korea har de siste månedene testet interkontinentale raketter som kan ha potensial til å nå det amerikanske fastlandet. Landet har også gjennomført den kraftigste atomprøvesprengningen så langt.

Flere mellomdistanseraketter er også skutt i retning Japan. USA har svart med å sende strategiske styrker til området, og har også jobbet for å skjerpe sanksjonene mot regimet.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here