Borgerkrig i Sørkurdistan mellom styrker fra PKK og KDP resulterte i drepte og sårede.

0
1014

Av Sannar Araszadeh

Etter at Kurdistans demokratiske partiet (PDK) i Sørkurdistan har sendt 500 peshmerger til grenseområdet og de peshmergene ble utplassert i Cenon av provinsen i byen Sinjar, har Kurdistans arbeiderparti (PKK) i Nordkurdistan bedt om at peshmergene måtte forlate det området så snart som mulig. Men siden dette området er et Sørkurdistansk område, vil de derfor ikke forlate det området.

Fredag den 3.mars 2017 ble det kamp mellom de to styrkene PKK og PDK. Ifølge den siste kurdiske rapporten, ble 7 styrker av PKK drept og flere skadet fra begge sider. En av Peshmerges styrkesjefer har uttalt seg om at i tillegg til de 500 pehsmergene, vil at de sende flere peshmerger til å utplassere dem på dette området. De peshmergene tilhører til Vestkurdistan ( Rojava) under navnet Roj. Ifølge en av de kurdiske rapportene, er antallet til alle peshmegene (Rojava) 6000 styrker.

På dette tidspunktet for utgivelsen av denne rapporten er situasjonen mellom de to sidene i en tilstand av krig og konflikt, og ingen av de kurdisk politiske partene er klare til å berolige situasjonen.

Noen kurdiske politiske analytikere mener at denne krigen er støttet av Tyrkia og Iran.

Motstandere av denne krigen mener at PKK er støttet av Iran og PDK er støttet av Tyrkia og de mener at der er bare kurderne som taper denne krigen og Iran og Tyrkia er vinneren av denne krigen.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here