Sessions vil ikke delta i Russland-gransking

0
508
USAs justisminister Jeff Sessions. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs justisminister Jeff Sessions sier han ikke vil delta i granskingen av Russlands antatte forsøk på å påvirke presidentvalget i USA.

– Jeg hadde aldri møter med russere om Trump-kampanjen, sa Sessions på pressekonferansen.

Under pressekonferansen torsdag kveld kunngjorde justisministeren også at han ikke vil delta i granskningen av Russlands antatte forsøk på å påvirke valget.

– Jeg mener jeg ikke burde delta i granskingen av en valgkamp som jeg var en del av, sa Sessions.

Flere republikanere hadde bedt Sessions holde seg unna granskingen. President Donald Trump uttalte på sin side tidligere torsdag kveld at han har «full tillit» til justisministeren, og at han «ikke synes» Sessions trengte å holde seg unna.

Bakgrunnen for saken er opplysningene om at Sessions møtte Russlands ambassadør i Washington to ganger i løpet av 2016. Under en høring i Senatet før han ble innsatt som justisminister, sa Sessions at han ikke «kommuniserte med russerne» under valgkampen.

Under pressekonferansen sa Sessions at han under møtet med ambassadøren blant annet snakket om terrorisme og Ukraina-konflikten. Samtalene dreide seg ikke om valgkampen, framholdt Sessions.

Han forsvarte også at han ikke opplyste om møtene under høringen i Senatet.

– Mitt svar var ærlig slik jeg forsto spørsmålet, sa justisministeren.

En talsperson for justisdepartementet har tidligere forklart at Sessions under høringen kommenterte hva han hadde gjort i forbindelse med valgkampen – ikke hvilke møter han hadde hatt i egenskap av å være senator.

NTB – NTB Abcnyheter

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here