Peshmergene fra det demokratiske partiet i iranske Kurdistan”‎PDKI” har knust angrepet fra styrkene i den islamske republikken Iran.

0
1344

Roji kurd: Peshmergene fra det demokratiske partiet i iranske Kurdistan”‎PDKI” har knust angrepet fra styrkene i den islamske republikken Iran.

Ifølge den sentrale Kurdistans avis “kurdistan media”, På kveldstiden den 14.10.2016 vandret en gruppe Peshmergestyrker fra PDKI i det Øst-kurdiske området ”Sarshiv” i byen ”Seqiz ”, og det startet væpnet konflikt mellom Peshmergestyrker fra PDKI og styrkene i  islamske revolusjonsgarden.

skuddvekslingen mellom dem varte i rundt en time. Til Slutt ble flere soldater i den islamske republikken Iran drept i slaget, og noen fikk skuddsår. Ingen av Peshmergestyrkene fra PDKI fikk skader og de forlot kampsted, så fortsatte Peshmergene å gjøre videre politisk arbeid, som dreide seg om Kurdistans frigjøring, folkefrihetsopplysning og demokrati.

Den Første nyttårsdagen 2016, talte Mustafa Hijri, lederen til ”Det demokratiske partiet i iranske Kurdistan” (PDKI), sammen med peshmergaene i Øst-fjellgrensene. I en riktig og klar beslutning, var alle peshmergaene blitt enige om at de skulle sette i gang en ny politisk bevegelse, mot den barbariske iranske staten. Den nye politiske bevegelsen heter «Rasan.»

Vi er sikre på at Kurderne vil fortsette frihetsveien, og kampen for å oppnå frihet og et verdig liv.

av: Sannar Araszadeh

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here