افشین حسین پناهی به زندان مرکزی سنندج منتقل شد.

0
973

مروفایتی: بنا بر گزارش رسیده به سازمان حقوق بشر کوردستان- روژهلات، افشین حسین پناهی برادر رامین حسین پناهی، روز شنبه 4 شهریورماه 1396 شمسی، هم بعد از دو بازداشت به زندان مرکزی سنندج منتقل شده است.

‎همچنین عباس حسین پناهی پسر عموی رامین حسین پناهی، صبح روز یکشنبه 5 شهریور ماه 1396 شمسی، بعد از دوماه بازداشت با قید وثیقه آزاد شد.

‎افشین و عباس حسین پناهی دوماه پیش بدون هیچ دلیل مشخص و ارائه حکمی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و از آن زمان تاکتون در بازداشتگاه مرکزی وزارت اطلاعات سنندج بسر برده اند. عباس صبح امروز یکشنبه با قید وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی و بطور موقت آزاد شد.

 از طرفی دیگر با وجود پیگیری های مکرر خانواده “رامین حسین پناهی” و مراجعه به نهادهای نظامی و امنیتی، تاکنون از سرنوشت این فعال سیاسی کورد هیچ گونه خبری در دست نیست.

رامین حسین پناهی روز دوم تیرماه امسال در شرایطی که مورد هدف سه گلوله قرار گرفته بود، از سوی نیروهای سپاه پاسداران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. با وجود پیگیری‌های مکرر پدر و مادر سالخورده ایشان و مراجعه به نهادهای نظامی-امنیتی، اما این نهادها تاکنون از ارائه‌ی هرگونه پاسخ مشخصی در مورد سرنوشت این فعال سیاسی به آنان خودداری کرده‌اند.

رامین حسین پناهی، فعال سیاسی و از اعضای حزب کومله است که در تاریخ اول تیرماه توسط نیروهای سپاه پاسداران زخمی و بازداشت می شود، اما در ادامه نیروهای سپاه به منزل پدری وی مراجعه کرده و اقدام به بازداشت چندین تن از اعضای خانواده وی نمودند.

در چارچوب این بازداشتها روز ۱ تیرماه، افشین حسین پناهی، برادر رامین در منزل شخصی خود بازداشت کردند و سپس ۴ تیرماه ۱۳۹۶، انور حسین پناهی، دیگر برادر رامین و ۵ تیرماه ۱۳۹۶، زبیر، احمد ، عباس و کیوان و عباس حسین پناهی از بستگان ایشان نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. افشین هنوز هم در حبس بسر می‌برند و دیگران هم پس از مدتی آزاد شدند.

اکنون هم با گذشت دوماه، کماکان از سرنوشت رامین حسین پناهی و دیگر بازداشتیها اطلاعی در دست نیست، خانواده حسین پناهی در نامه‌ایی به گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل، خانم اسما جهانگیر خواستار پیگیری ایشان جهت کسب اطلاع از وضعیت اعضای خانواده‌ی حسین‌پناهی کردند.

روز ۹ تیرماه، سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیەای، بازداشت اعضای خانواده حسین پناهی را به مثابه ”ناپدید شدن اجباری” خوانده و خواستار آشکارا شدن سرنوشت و محل نگهداری آنان و همچنین شفاف سازی در رابطه با وضعیت رامین حسین پناهی که در هنگام بازداشت مجروح بوده است، شد. این سازمان از مقامات ایرانی خواست هر چه سریعتر نسبت به آزادی سایر افرادی که صرفا بخاطر نسبت خانوادگی با رامین حسین پناهی بازداشت شدەاند اقدام کند.