مسئول آلمانی: پناهجویان جوان را به حال خود رها نکنیم

0
3719

در پی حمله‌ هفت پناهجو به مرد بی‌خانمانی در ایستگاه یک مترو در شهر برلین، مسئول امور هم‌پیوندی دولت آلمان خواهان اجرای برنامه‌های آموزشی برای پناهجویان شد. به نظر او عدم حمایت از جوانان پناهجو مانع وقوع بزهکاری نمی‌شود.

آیدن اوزوگوتس، مسئول امور هم‌پیوندی با جامعه‌ی دولت آلمان، خواستار حمایت بیشتر از پناهجویان جوان شد. به گفته‌ی او تنها اجرای برنامه‌های “انتگراسیون” است که از رو آوردن جوانان به بزهکاری جلوگیری می‌کند. اوزوگوتس با اشاره به این که جرم آتش‌زدن بی‌پناهی در ایستگاه مترو که از سوی یک گروه هفت‌نفره‌ی پناهجو صورت گرفته “غیرقابل توجیه” است، یادآور شد که رها کردن جوانان به حال خود مانع وقوع چنین حوادثی نمی‌شود. او از مقامات مسئول خواست امکانات بیشتری در اختیار پناهجویان بگذارند تا روند همگرایی آنان در جامعه‌ی آلمان سریع‌تر صورت گیرد.

هفت پناهجوی جوان که بین ۱۵ تا ۲۱ سال سن دارند، در شامگاه ۲۵ دسامبر (۵ دی) در صدد برآمدند مرد بی‌خانمان ۳۷ ساله‌ای را که روی نیمکت ایستگاه متروی شونلاین اشتراسه در برلین خوابیده بود، آتش بزنند. کمک و هشیاری مسافران و یک راننده‌ی قطار مرد بی‌خانمان را از مرگ حتمی نجات داد. این پناهجویان پس از آن که پلیس تصاویر آنان را در شبکه‌های اجتماعی منتشر ساخت، خود را به پلیس تسلیم کردند.

وظیفه‌ی همگانی: جذب پناهجویان

مسئول امور هم‌پیوندی با جامعه‌ی دولت آلمان در این رابطه گفت: «ما باید به ویژه به جای رها کردن این جوانان به حال خود، آنان را به برنامه‌های آموزشی و تقویتی مشغول کنیم.» او تاکید کرد که جذب جوانان به جامعه‌ی آلمان وظیفه‌ی همه‌ی مسئولان است.

احزاب ائتلافی دولت آلمان در آوریل سال جاری میلادی (۲۰۱۶) بر سر رئوس قانون هم‌پیوندی این کشور به توافق رسیدند. ایجاد ۱۰۰ هزار فرصت شغلی اضافی که بودجه‌ی آن از سوی دولت تامین می‌شود، “ورود بدون پیش‌شرط به بازار کار آلمان و عرضه اشتغال‌هایی معنادار و مورد نیاز در طول دوران پناهجویی” از جمله این رئوس‌ هستند.

تایید کارشناس امور جنایی

آندره شولتس، رئیس “اتحادیه‌ی مرکزی کارآگاهان امور جنایی آلمان” نیز در تایید ارزیابی‌های اوزوگوتس گفت: «عدم وجود چشم‌انداز روشن در ساختن زندگی‌ای موفق، اغلب دلیل اصلی ارتکاب بزه از سوی پناهجویان جوان است.» او تاکید کرد که این گروه به امید داشتن و بنای زندگی‌ای بهتر به آلمان وارد می‌شوند، ولی امکاناتی که می‌توانند فراهم بیاورند یا در اختیار آنان گذاشته می‌شود، تا به‌طور قانونی مشغول به‌کار شوند، پول به‌دست آورند و در فعالیت‌های اجتماعی شرکت کنند، کافی نیست.

 

به نظر رئیس “اتحادیه‌ی مرکزی کارآگاهان امور جنایی آلمان” از عواملی که جوانان را به سوی بزهکاری سوق می‌دهد، عدم داشتن ارتباط با جامعه و یافتن شریک زندگی است. او گفت که ممنوعیت پیوستن خانواده‌های پناهجویان به آنان، بر مشکلات روزمره‌ی آنان می‌افزاید.

موافق قانون هم‌پیوندی آلمان، پیوستن فامیل درجه‌ی یک به پناهجویانی که در این کشور منتظر رسیدگی به پرونده پناهندگی‌شان هستند، ممنوع است.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here