مین های در کمین شهروندان کورد؛ اینبار نیز فاجعه آفریدند

0
2183

مروفایتی: بنا به گزارشات منتشره از سوی فعالین حقوق بشر کوردستان؛ بر اثر انفجار یک مین در شهرستان سردشت، یک شهروند دیگر کورد، بشدت مجروح شده است.

بنا بر این گزارشات که از سوی خبرنگار مروفایتی در سردشت نیز تأیید شده است؛ روز چهارشنبه 30 فروردین ماه 1396 شمسی، یم شهروند 40 ساله سردشتی بنام “حسن-پ” بر اثر انفجار مین بشدت مجروح شده است.

این شهروند کورد بر اثر این انفجار، چشم چپ خود را از دست داده است و از چند ناحیه دیگر بدن بشدت مجروح است.

اوضاع جسمی این شهروند کورد نگران کننده گزارش شد هاست.

این سومین مورد انفجار مین است که طی فروردین ماه 1396 شمسی در کوردستان بوقوع می پیوندد.

روز سه شنبه 15 فروردین ماه 1396 شمسی، یک شهروند اهل روستای “شوشمه” از توابع شهرستان پاوه، بنام “محمد شکری” بر اثر انفجار مین به شدت مجروح شده است و اینک بستری می باشد.

بر اساس این گزارشات، احتمال قطع یکی از پاههای این شهروند کورد وجود دارد.

این دومین مورد انفجار مین است که طی فروردین ماه 1396 شمسی در کوردستان، خسارت جانی ببار می آورد.

همچنانکه قبل در اخبار مروفایتی آمده بود، به علت انفجار مین در یکی از مناطق شهرستان بانه، در روز سیزده بدر 1396 شمسی، یک جوان 300 ساله اهل روستای “منجیلان” این شهرستان به شدت مجروح شده است.

خبرنگار مروفایتی در این باره اعلام داشت، یک جوان30 ساله اهل روستای منجیلان بانه به نام “اسماعیل عزیزیان”، روز یکشنبه 13 فروردین ماه 1396 شمسی، بر اثر انفجار مین به شدت زخمی شده و به بیمارستان صلاح الدین بانه اعزام شده است.

با وجود اینکه مقامات جمهوری اسلامی این مین ها را به دوران جنگ هشت ساله بین ایران و عراق منتسب می نمایند، اما برخی از گزارشها حاکی از وجود مین های تازه طی یک سال گذشته در مناطق مرزی بین کوردستان ایران و اقلیم کوردستان می باشد.

سالانه دهها تن در شهرهای مرزی و بخصوص در کوردستان به علت انفجار مین جان خود را از دست میدهند یا دچار معلولیت و نقص جسمی میشوند، با این وظعیت هم تا کنون حکومت جمهوری اسلامی ایران به بهانه نا ارام بودن مناطق مرزی حاضر نشده است این مناطق را از وجود مین‌ها پاکسازی کند.

همچنین تا کنون ایران هیچکدام از پیمان نامه‌های جهانی علیه مین و بویژه پیماننامه‌ اوتاوای را امضا نکرده است.

 با وجود اینکه ادعا می شود این مینها متعلق به دوران جنگ هشت ساله بین ایران و عراض می باشد، اما برخی از گزارشها ناشی از مین گذاریهای جدید از سوی نیروهای انتظامی و هنگ مرزی در نواحی مرزی بین اقلیم کوردستان و کوردستان ایران می باشد.