مرزنشینان سیستان و بلوچستانی منتظر مجوز فروش مواد سوختی هستند

0
955

در شرایطی که به دلیل شرایط غیرایمن «سوخت‌کشان» استان سیستان و بلوچستان شمار قابل توجهی از اهالی این منطقه قربانی حوادث جاده‌ای شده‌اند، اعطای مجوز فروش مواد سوختی به تعاونی‌ مرزنشینان این استان می‌تواند علاوه بر کمک به ایجاد رونق اقتصادی، از شمار چنین حوادثی بکاهد.

 حدود شش ماه از پیشنهاد جمعی از تجار افغان برای خرید سوخت از تعاونی مرزنشینان استان سیستان و بلوچستان می‌گذرد با این حال هنوز مسئولان استان اجازه فروش سوخت خارج از سهمیه را به اعضای این تعاونی نداده‌اند.

تمایل بازرگانان افغانستانی برای خرید سوخت از تعاونی مرزنشینان استان سیستان و بلوچستان در حالی بی‌پاسخ مانده است که به دلیل وضعیت نامناسب معیشتی و بیکاری گسترده این منطقه، شمار قابل توجهی از اهالی ناچارند برای ارتزاق و امرار معاش خانواده‌های خود در برابر دریافت مبالغ ناچیز  به سوخت‌کشی بپردازند.

از سوی دیگر به دلیل جاده‌های نا ایمن مناطق مرزی و نیز غیرقانونی تلقی شدن این حرفه تاکنون افراد زیادی در ارتباط با حوادث مربوط به خودروهای حامل سوخت جان خود را از دست داده یا دچار نقص عضو شده‌اند.

در این میان شاید دادن مجوز رسمی فروش سوخت به تعاونی‌های مرزنشینان در بازارچه‌های مرزی ازجمله اقداماتی باشد که بتواند از تکرار حوادث سوخت‌کش‌ها جلوگیری کند.

در این باره عبدالـله بدیع‌چی، مدیرعامل تعاونی مرزنشینان سیستان و بلوچستان  می‌گوید: پس از درخواست تجار افغان مبنی بر خرید سوخت از تعاونی مرزنشینان، این موضوع را به اطلاع مسئولان استانی رساندیم و پس از آن مسئولان چند جلسه برگزار کردند اما هنوز نتیجه‌ای به ما اعلام نشده است.

او ادامه می‌دهد: باتوجه به شرایط بیکاری در منطقه و عدم توانایی مالی اعضای تعاونی با فروش سوخت؛ این روش می‌تواند درآمدی برای آنها به همراه داشته باشد.

وی اضافه می‌کند: اصرار تجار افغان برای خرید سوخت از تعاونی مرزنشینان همچنان ادامه دارد زیرا آنها هم می‌خواهند سوخت را با امنیت بیشتر و با قیمت ازرانتر نسبت به گروه‌های فروش سوخت خریداری کنند.

بدیع‌چی خاطرنشان می‌کند: خبر دریافت مجوز فروش سوخت توسط تعاونی مرزنشینان در بازارچه‌ها می‌تواند امید را در نواحی مرزنشین سیستان و بلوچستان به وجود آورد و شاهد بازگشت کسانی باشیم که از سر بیکاری روستا‌ها را ترک کرده‌اند.

قابل ذکر است که همه ساله ده ها نفر از شهروندان بلوچ که به کار انتقال و فروش سوخت به نواحی مرزی مشغول اند در اثر تیراندازی مستقیم ماموران نیروی انتظامی کشته و زخمی می شوند این موضوع جدای بر حوادث جاده ای است که بسیاری از خانواده ها را به مرگ فرزندانشان داغ دار می کند.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here